15 ianuarie, Ziua Internațională a Copilului cu Cancer

Februarie este “Luna națională de Prevenire a Cancerului”, iar azi, 15 februarie este “Ziua Internațională a Copilului cu Cancer“. Cu această ocazie, Managerul Spitalului Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa, a susținut o conferință de presă și a vorbit despre tratamentul chimioterapeutic disponibil în Constanța.

Pacienții cu afecțiuni oncologice care urmează tratament chimioterapeutic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța pot beneficia de implantarea subcutanată a unei camere pentru citostatice. Dispozitivul special permite administrarea repetată  și pe o perioadă lungă de timp a tratamentului. Totodată sunt evitate înțepăturile multiple, distrugerea si sclerozarea venelor, apariția complicațiilor specifice și a flebitei de cateter. Mai mult, camera implantabilă  poate fi utilizată și  pentru recoltarea analizelor , administrarea substanței de constrast, a antibioticelor sau altor substanțe perfuzabile.

Atât dispozitivul cât și implantarea acestuia sunt complet gratuite la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, fiind decontate de către CJAS, în baza Programului Național de Oncologie.

Redactor: Isabela Boantă