15 ani de închisoare pentru crima din Cobadin

Dosarul teribilului omor, care a cutremurat întreaga comunitate locală din comuna Cobadin, în ultima zi a anului 2017, s-a încheiat.

Individul care a omorât un tânăr de 31 de ani cu 19 lovituri de cuțit, a fost găsit vinovat și condamnat la ani grei de detenție.

Se întâmpla în ultima zi a anului 2017, când toată lumea se pregătea să sărbătorească anul nou. Strânși într-un local din centrul Cobadinului  pentru a se distra în prezența lăutarilor, mai mulți tineri s-au luat la bătaie, iar în scurt timp totul a degenerat într-un scandal care s-a sfârșit într-o baltă de sânge.

Tânărul Marian Diblă, de 31 de ani, soț și tată al unei fetițe minore, a murit sub ploaia de lovituri de cuțit, aplicate de un consătean. Motivul? Victima chemase lăutarii să cânte la masa lui. În ajutorul agresorului mai sărise cineva, tot un ”cuțitar de Cobadin”, care este judecat într-un dosar separat.

Așa cum ne-a declarat și soția celui decedat, după doi ani de proces, principalul agresor responsabil pentru moartea violentă a lui Marian Diblă, a fost găsit vinovat definitiv pentru omor și a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. În plus, acesta va trebui să plătească despăgubiri civile în cuantum de 200 de mii de lei, către soția și fiica minoră a victimei.  În cea ce-l privește pe cel de-al doilea agresor, dosarul acestuia se află pe rol în faza de judecată, însă trenează de mai bine de jumătate de an.

Redactor: Daniel Albu