145 de balene eșuate pe țărm

Descoperire macabră pe o plajă izolată din Noua Zeelandă! Aproximativ 145 de balene pilot au fost găsite eșuate pe țărm.

145 de balene pilot au fost descoperite din întâmplare pe o plajă izolată a insulei Stewart din Noua Zeelandă de către un excursionist. Acesta căuta un loc de campare în apropierea golfului Mason, pe țărmul vestic al celei mai sudice insule a Noii Zeelande. La momentul descoperirii lor, jumătate din cetaceele eșuate nu mai prezentau semne vitale. În cazul balenelor pilot care mai erau încă în viață s-a luat hotârârea eutanasierii lor.

“Din păcate, probabilitatea de a reuşi să retrimitem cu succes în larg cealaltă jumate era extrem de scăzută”, a mărturisit Ren Leppens, un oficial din cadrul Departamentului Pentru Conservarea Patrimoniului Istoric şi Natural din această ţară.

Acesta a mai explicat că decizia luată a fost umană și corectă, măsura aplicată având în vedere locația izolată, lipsa de personal din zonă și starea precară a sănătății cetaceelor.

Departamentul Pentru Conservarea Patrimoniului Istoric şi Natural raportează des cazuri de balene eșuate pe plajele din Noua Zeelandă. Media anuală este de 85 de incidente. În cele mai multe situații, se înregistrează doar câte un exemplar eșuat.

Redactor: Mihaela Țânțaru