1433 pacienți la UPU Constanța în 96 de ore

Unitatea de primiri urgente a Spitalului Județean Constanța a fost luată cu asalt în perioada sărbătorilor pascale. Astfel, în ultimele patru zile, medicii constănțeni au avut de rezolvat nu mai puțin de 1433 cazuri!

15 cazuri de urgențe medicale pe oră! Acesta este bilanțul ultimelor zile la secția de primiri urgențe a spitalului județean Constanța. Începând de vineri dimineață și până marți dimineață, au fost înregistrați 1433 pacienți, dintre care 437 copii și 996 adulți. În cele 4 zile de referință, au fost internate 335 persoane. Cei mai mulți dintre pacienți au fost preluați pe secția Interne, un număr de 568 . Dintre aceștia, 132 au fost spitalizați.

Doar în cele două zile de Paște au fost înregistrați la Unitatea de Primiri Urgențe un număr de 26 pacienți diagnosticați cu afecțiuni gastrointestinale și 12 cu etilism. De asemenea, la resuscitare au fost aduși 44 pacienți.

Comparativ, anul trecut în primele două zile de Paște au fost înregistrate 676 de prezentări la urgente, iar în timpul întregii minivacanțe au fost înregistrate 1277 cazuri medicale.

Redactor: Paul Alexe