140 de kilograme de pește fără documente legale

Aproximativ 140 de kilograme de pește au fost depistate de oamenii legii pe raza localității de frontieră Jurilovca, din județul Tulcea. Neavând documente legale, întreaga cantitate a fost confiscată de polițiști.

Polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au descoperit, într-un autoturism, aproximativ 140 de kilograme de pește. Exercitându-și atribuțiile de serviciu, în data de 27 decembrie 2017, în jurul orelor 21.40,  oamenii legii au oprit autovehiculul în trafic, pe raza localității de frontieră Jurilovca. În mașină se aflau doi cetățeni români. Bărbații au 37 și respectiv 46 de ani și au domiciliul pe raza județului Tulcea.

Peștele, în stare proaspătă, descoperit de polițiștii de frontieră tulceni este din specia caras. Cei doi cetățeni români nu dețineau documente legale pentru cele 140 de kilograme de pește.

Potrivit declarațiilor persoanelor în cauză, întreaga cantitate de caras a fost procurată din Portul Jurilovca și urma să fie utilizată pentru consumul propriu.

Peștele a fost confiscat și apoi furnizat unui agent economic de profil, potrivit formalităților legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate de polițiștii de frontieră sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind ”deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește”.

Redactor: Mihaela Țânțaru