13 Februarie marchează Ziua Internațională a Radioului

Guglielmo Marconi este numele inventatorului italian care avea să se informeze și să construiască un sistem ce putea transmite semnale radio pe o distanță de trei kilometri. Fiind implicat în dezvoltarea radioului, la 1907, a reușit pentru prima dată să recepționeze un semnal radio din Canada, iar de atunci, sistemul a cunoscut o dezvoltare continuă, fiind una dintre cele mai importante invenții ale umanității. On-line sau On-Air, sursa media transmite informații în timp real către orice zonă a lumii, în funcție de acoperirea fiecărui post. În România, emisiunile radio au un mare succes încă din 1918. Plini de viață, cu simțul umorului și bogate cunoștințe generale, oamenii de radio sunt cei care, ora de oră, cuceresc publicul.

Dacă pentru unii Radio însemnă o sursă de informare, pentru „vocile„ de la radio, acesta reprezintă un mod de viață.

În timp ce unora li s-a îndeplinit dorința, alții încă visează să urmeze o carieră în domeniu și încearcă să descopere universul din spatele aparatului de radio.

Publicul este cucerit de ceea ce aude la radio. Concursurile speciale sunt cele care atrag în mod deosebit atenția. În luna iubirii și în ziua dedicată radioului, colegii de la CFM, au premiat zece cupluri de îndrăgostiți. Fiecare dintre acestea au primit cazare pentru un week-end, într-o vilă aflată pe malul mării.

În acest sfârșit de săptâmână, mare atenție la dragoste. Este molipsitoare și se transmite On air!

Reporter: Ana-Maria Stancu ; Imagine: George Dima