120 de studenţi şi profesori din spaţiul academic European s-au oprit la Constanţa (VIDEO)

La inițiativa Facultății de Teologie Ortodoxă „Sf. Apostol Andrei”, Universitatea „Ovidius” din Constanța este gazda a peste 120 de studenți și profesori din spațiul academic European.

Programul se adresează studenţilor de la cursurile de masterat şi doctorat, oferindu-le astfel posibilitatea de a studia noi discipline academice în domeniile studiilor interreligioase şi a unei teologii interculturale, pe durata a 2 săptămâni, timp de 3 ani, în trei spații culturale diferite: Irlanda, Istanbul Turcia și Constanța.

În prima zi a proiectului, participanţii au aflat despre spațiul dobrogean apostolic, ospitalitatea creștină și exemplul concret al unui areal multietnic și multireligios, care nu a cunoscut niciodată conflictul, ci doar dialogul, comunicarea si respectul pentru celălalt.

Programul studiilor are în vedere importanţa ecumenismului, a diverselor culturi şi tradiţii în prevenirea conflictelor religioase, familiarizându-i pe studenţi cu multitudinea aspectelor interculturale şi interreligioase ale unei teologii comparate. Cei 120 de studenţi şi profesori vor fi prezenţi în Constanţa până pe 21 septembrie.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Ionescu