12 puncte de prim ajutor, la Constanța

Codul galben de caniculă a determinat administrația locală, ca în aceste zile, să intervină în sprijinul persoanelor care din diferite motive, sunt vulnerabile în această perioadă. În acest sens, au fost amplasate 12 puncte de prim ajutor în Cluburile de Pensionari din Constanța.

În urma tenționării meteorologice de caniculă, autoritățile locale au amenajat puncte de prim ajutor medical. Constănțenii care se încumetă să iasă din case, în această perioadă, vor găsi aici filtre de apă, aparate de ceai și cafea,oamenii putându-și verifica și tensiunea arterială.

Pentru diminuarea efectelor caniculei, bulevardele și străzile principale vor fi stropite cu apă. În plus, fântânile arteziene din oraș vor fi pornite în vederea diminuării disconfortului termic.

Totodată, Primăria Constanța a lansat o campanie de sprijinire a populației, care, din diverse motive, este nevoită să circule în această perioadă toridă, împărțind pliante cu recomandări în caz de caniculă și sticle cu apă.

De precizat este și faptul că, orice problemă poate fi semnalată permanent de constănțeni la numerele de telefon:

0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

Conform meteorologilor, valu de căldură va continua să se intensifice iar diconfortul termic va deveni deosebit de accentuat.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea