11 constanţeni din cadrul ANAF au rămas fără locuri de muncă în urma disponibilizărilor

Angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Autorității Vamale și Gărzii Financiare care vor să își păstreze posturile pentru a lucra în nou-înființată Direcție Antifraudă, au fost obligați să treacă de anumite teste. Din păcate nu toți au reușit să treacă acest hop.

La Constanța, 40 de funcționari publici au susținut miercuri interviul. Liderul de Sindicat Marian Emilian, a declarat în cadrul emisiunii În Arenă, că dintre aceștia doi sau trei nu s-au prezentat la examen, iar 21 riscă să rămână fără un loc de muncă.

Deși se vehicula că angajații ANAF din toata țara vor face grevă cu privire la aceste disponibilizări, liderul de sindicat spune că totul s-a anulat în momentul în care nu s-au dat preavizele.

Reprezentatul Sed Lex, Claudiu Anghel a declarat că a apărat drepturile angajaților.

Având în vedere că urmă cu cinci zile au primit bibliografia, angajații s-au descurat bine la examenul scris. Astfel 75% dintre cei de la Constanța au reușit să promoveze. Marian Emilian, a declarat însă că la 5 septembrie, când se vor finaliza examenele, interviurile și cererile de transfer vor fi aprobate, se va stii exact câți dintre angajații ANAF vor rămâne fără loc de muncă.  Reamintim că, în urma reorganizării se vor infiinta opt direcţii regionale, care vor prelua funcţiile mai multor instituţii locale: Garda Financiară, Direcţia Generală a Finanţelor Publice şi Direcţia Regională Vamală.

Redactor: Denisa Stoenescu