1000 de români cu COVID, la abatorul din Germania

Situație alarmantă în Germania! Numărul cetăţenilor români care lucrează la abatorul Tonnies, confirmați până în acest moment cu coronavirus a ajuns la aproximativ 1000.

Anunțul a fost făcut joi de Ministerul Afacerilor Externe de la București.

Conform sursei citate, tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente şi produse de igienă, fiind instituită şi o linie telefonică dedicată acestora, cu informaţii disponibile şi în limba română.

”De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat şi reprezentanţi ai Consulatului general al României la Bonn şi care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaţilor companiei de prelucrare a cărnii, precum şi a contacţilor acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaţilor să fie finalizată până la data de 3 iulie. Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autorităţile locale, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea un număr de 3.969 de cetăţeni români.”, a precizat Ministerul român al Afacerilor Externe.

Autorităţile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la 30 iunie, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcţie de evoluţia situaţiei.

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina şi în districtul vecin Warendorf, unde, în prezent, au fost confirmate 211 cazuri de infecţie cu COVID-19, majoritatea dintre acestea vizând angajaţi ai companiei Tonnies.

Până în momentul de față, la Consulatul General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea niciunuia dintre cetăţenii români care îşi desfăşoară activitatea în cadrul companiei respective.  Consulatul ţine legătura cu autorităţile locale, reprezentanţii firmei şi cu cetăţenii români.

Duminică, Ministerul Afacerilor Externe de la București anunţa că aproximativ 650 de români angajaţi la abatorul Tonnies erau  diagnosticaţi cu COVID-19, iar 17 români au plecat din locul în care erau izolaţi.

Redactor: Mihaela Țânțaru