100 km pentru copiii cu autism

Un psiholog constănțean își depășește limitele în încercarea de a aduna fondurile necesare implementării unui proiect unic în România pentru copiii cu autism. Adrian Gemănaru a plecat deja în Franța, unde va alerga 100 km în cursa de la Millau.

Sâmbătă, în Franța, se va da startul celui mai cunoscut ultramarator din Europa. Cursa de la Milau măsoară 100 de km, iar fiecare sponsor va dona 10 euro pentru fiecare kilometru alergat de către fiecare participant. Psihologul constănțean, Adrian Gemănaru, se va alinia și el la linia de START, iar fondurile strânse vor fi direcţionate exclusiv pentru una dintre cele mai inovative metode terapeutice pentru copiii cu autism.

Deși se anunță a fi o cursă extrem de grea, psihologul este încrezător și spune că motivul pentru care a ales să participe la acest maraton îi dă și mai multă putere.

Banii strânși la maraton vor fi folosiți pentru a implementa un proiect unic în România. Spațiul senzorial este extrem de important pentru copiii cu autism și reprezintă o metodă de stimulare senzorială pentru aceștia.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea