100% bărbat, 100% tată (VIDEO)

100% bărbat, 100% tată este titlul sub care a fost lansată la Constanța de campania Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Bucureşti. Scopul este ca relaţia tată-copil să fie  dezvoltată într-un mod plăcut şi benefic pentru cel mic.

Campania face parte din proiectul “Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”.  Pentru a-și dezvolta armonios personalitatea un copil are nevoie de ambii părinți. În acest scop, pentru prima dată publicul va fi informat despre benficiile implicării active a tatălui, dar și despre modalitățile de acordare a concediului paternal.

În București, tot în cadrul proiectului au fost înființate și 13 centre de îngrijire pentru copiii de până la 3 ani. Astfel, după cei doi ani de concediu parental, părinții au un loc unde işi pot lăsa micuţii.

Centrele funcţionează pe baza conceptului de educație timpurie, care a apărut mai întâi în franța și apoi a fost preluat de toate țările dezvoltate. Micuțul este încurajat să comunice adulților nevoile și dorințele sale. La rândul lor părinţii trebuie să învețe să asculte copilul și să identifice nevoile lui reale.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Bogdan Grigorescu