10 pompieri din Cernavodă au COVID-19

Focar de infecție la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cernavodă. Un pompier din cadrul acestui Detașament, plutonierul adjutant Viorel Dimboi a decedat pe 18 aprilie în urma infectării cu coronavirusul COVID-19.

Imediat, Direcția de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică, iar testările care s-au făcut printre colegii pompierului, au scos la iveală o situație îngrijorătoare.

Pompierii sunt internați în spital, în stare bună și nu prezintă simptome specifice virusului SARS-CoV-2. Acum, după ce testele celor 10 pompieri au avut rezultate pozitive, superiorii lor au încercat să identifice contacții direcți. Aceștia se află în izolare la domiciliu și țin legătura cu autoritățile de la distanță. Starea lor de sănătate le este monitorizată permanent. Reprezentanții ISU Dobrogea au precizat că la nivelul tuturor subunităților Inspectoratului se realizează periodic decontaminarea acestora, au fost luate măsuri pentru dezinfecția spațiilor, precum și a suprafețelor care sunt atinse frecvent.

”Manifestăm o preocupare deosebită pentru protejarea personalului propriu, cu accent pe verificarea modului de respectare a procedurilor pentru cazurile cu suspiciune sau confirmate Covid-19, în ceea ce privește echiparea corespunzătoare a personalului și decontaminarea după fiecare intervenție, atât a personalului, cât și a tehnicii de intervenție.” au transmis reprezentanții ISU Dobrogea

Reporter: Cristina Niță ; Imagine: Ionuț Constantin