1 Mai dă startul distracţiei la mare

Reprezentanţii asociaţiilor patronale din turism promit un debut de sezon estival în forţă şi de excepţie. Startul se va da, firesc, pe 1 Mai, când în toate staţiunile vor avea loc concerte, evenimente speciale şi diverse parade. Capul de afiş va fi staţiunea Mamaia, unde hotelierii spun că vor fi prezenţi 30.000 de turişti.

Distracţia de noapte garantată de cluburi a atras mulţi străini, care şi-au făcut rezervări pentru perioada 1-6 mai. După modelul staţiunii Predeal, hotelierii din Mamaia au decis să introducă din acest an o controversată taxă de promovare, pe care o vor plăti toţi agenţii economici, dar şi persoanele fizice care deţin imobile sau apartamente în Mamaia.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a lansat oficial şi cea de-a şasea ediţie a programului Litoralul pentru toţi. În perioada 6 mai-16 iunie, tarifele la cazare vor fi extrem de atractive în toate hotelurile de la mare incluse în acest program. Pentru un sejur de şase zile, cu mic dejun inclus, o persoană va plăti 425 de lei la o unitate de trei stele, 485 la patru stele şi 605 RON la un hotel de cinci stele.

Reporter: Cosmin Bele ; Imagine: Alex Brinzaru