1 iunie, zi liberă pentru părinți

De ziua copilului părinții primesc cadou o zi liberă. Data de 1 iunie, a fost declarată zi liberă legală pentru salariați. Parlamentul a aprobat modificarea Codului Muncii, astfel încât copiii să poată petrece de ziua lor, împreună cu părinții. Proiectul de lege urmează să fie trimis președintelui Klaus Iohannis, spre promulgare.

Dacă până acum, de 1 Iunie, copiii erau cei mai bucuroşi, de anul viitor şi părinţii vor putea sărbători alături de ei. Legislativul a aprobat un proiect de lege care să permită părinților să fie alături de cei mici de  Ziua Internațională a Copilului. Pe de altă parte, această decizie vine pentru preîntâmpinarea afecțiunilor psihice în rândul celor mici,  cauzate de timpul insuficient petrecut împreună cu părinții, după cum avertizează psihologii. Propunerea legislativă pentru modificarea art. 139 din Legea nr. 53/2003 din Codul Muncii a trecut de votul Senatului luna trecută, iar marți, 18 octombrie, a fost votată și de Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Următoarea etapă este trimiterea proiectului la Președintele României pentru promulgare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, începând din 2017, conform legii, vor fi 13 zile libere: 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşte, 1 mai – Ziua Muncii, 1 Iunie – Ziua Copilului, prima şi a doua zi de Rusalii, 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie şi 1 decembrie, 25 şi 26 decembrie – prima şi a doua zi de Crăciun.

Rpeorter: Camer Nita ; Imagine: Narcis Verdes