1 din 18 de copii din lume se naște cu o afecțiune din spectrul autist

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dmReX77pLK0[/youtube]Diagnosticul este unul pe viață, la fel ca și lupta care începe din acel moment.

Din păcate, la Năvodari, tot mai mulți părinți au parte de această provocare a vieții, însă, faptul că nu sunt singuri, le dă oamenilor curaj să ducă lupta la un alt nivel. Așa se face că micuții din Năvodari merg, săptămînal, la un tratament revoluționar de recuperare psihomotrică, care se face numai aici. Terapia 3C.

Pe lîngă orele de exerciții fizice, micuții au un program încărcat cu ore de logopedie și terapie comportamentală, iar eforturile se văd. Zeci de copii care suferă de afecțiuni din spectrul autist și ADHD, au fost integrați în școlile din Năvodari.

La Școala Nr. 2, „Grigore Moisil” din oraș a fost făcut primul pas pentru a-i familiariza pe profesorii cu lucrurile esențiale de știut în interacțiunea cu acești copii.

Specialiștii care organizează astfel de workshop-uri spun că s-au bucurat, pînă acum, de un real succes din partea celor implicați. Este nevoie de puțină voință pentru a reușit, iar dacă profesorii sunt cei care predau, de data aceasta, ei au de învățat o lecție de viață de la micuți.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: George Dima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.