1 Decembrie vine cu o minivacanță

La sfârșitul săptămânii, românii pot lega patru zile consecutive libere, astfel că cei mai mulți dintre ei s-au orientat deja către vacanțe, atât în țară cât și în străinătate. Printre cele mai dorite destinații din afara țării se numără Milano, Roma și Istanbul, iar din România, cei mai mulți au optat pentru Sibiu.

Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României s-au potrivit calendaristic în acest an cum nu se putea mai bine: după weekend, astfel că românii vor avea patru zile consecutive libere. Mulți dintre ei se vor îndrepta spre Peștera Sfântului Andrei, situată în județul Constanța, iar alții vor veni doar să se simtă bine la malul mării. Hotelierii au deja rezervate aproximativ 50 la sută din camere.

Cine vrea să beneficieze de astfel de servicii va trebui să scoată din buzunar cel puțin 975 de lei. Există desigur și persoane care și-au programat vacanțe în străinătate, dar și altele care se vor îndrepta către diferite destinații turistice din România.

Cea mai dorită destinație a constănțenilor este Sibiul, cu prețuri ce pornesc de la 200 de lei de persoană, pe zi. Bineînțeles, Constanța va fi unul dintre județele cele mai vizitate în această minivacanță. Și în acest an, la Peștera Sfântului Andrei sunt așteptați zeci de mii de pelerini care vor ajunge din toate colțurile țării.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea