„Să redescoperim Techirghiolul”

Stațiunea Techirghiol se relansează ca destinație turistică prin pachete cu specific local. Primăria oraşului continuă astfel proiectul început în urmă cu doi ani, „Să redescoperim Techirghiolul”.

În prezent, Techirghiolul este tranzitat în primul rând pentru Sanatoriul balnear, recunoscut pentru tratamentele pe bază de nămol cu proprietăţi curative miraculoase. În cadrul proiectului au fost promovate 3 posibile destinaţii turistice: Festivalul de Umor „Scena lui Tănase”, Simpozionul medical – Nămolul de Techirghiol şi Zilele Oraşului Techirghiol. În plus, autorităţile locale au fost prezente la 4 târguri de turism din ţară pentru a promova staţiunea.

Obiectivul general al proiectului a fost creşterea contribuţiei turismului la dezvoltarea durabilă a regiunii Sud-Est prin promovarea produselor cu specific local şi a activităţilor de marketing turistic.

La sfârșitul implementării celor zece proiecte, administrația publică locală speră să aducă stațiunii un venit de aproximativ 10 milioane de euro și totodată, localitatea să capete un alt aspect.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: George Dima