Studenții de la Ovidius, cei mai buni la atletism

Echipa Universităţii „Ovidius” din Constanţa  a ocupat, în premieră, locul I în clasamentul centrelor universitare, la finala Campionatului Naţional Universitar de Atletism, ediţia 2018, care a avut loc, la sfârşitul acestei săptămâni, la Bacău. Studenţii au obţinut 11 medalii, cinci de aur, cinci de argint şi una de bronz.

Campionatul Naţional Universitar de Atletism s-a desfăşurat în perioada 27-28 ianuarie 2018 şi a fost organizat de Federația Sportului Școlar și Universitar şi Federaţia Română de Atletism. La competiţie au participat 23 de centre universitare.

Cosmin Dumitrache a fost declarat cel mai bun student al competiției, în urma unei performanțe de 8,00 s la 60 metri garduri.

„Sunt foarte mândru de rezultatul remarcabil pe care l-au obţinut studenţii noştri. Îi felicit pentru parcursul lor, pentru valențele practice extraordinare şi pentru aspectele teoretice însușite activ în cadrul cursurilor”, a declarat coordonatorul lotului,  prof. univ. dr. Alin Larion de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

În anul 2017, studenţii Universităţii „Ovidius” din Constanţa  au obţinut 12 medalii de aur, 10 de argint şi nouă de bronz în cadrul campionatelor naţionale universitare şi s-au situat pe locul al VI-lea la Campionatul European Universitar de Handbal. Alina Rotaru a câştigat aurul la Jocurile Mondiale Universitare.

Redactor: Cătălin Huțu