Stimulente financiare pentru elevi

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat vor primi bani din partea statului. Prin acest demers, guvernul dorește să-i stimuleze pe tinerii capabili de performanțe școlare înalte. Sunt prevăzute și alte măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a elevilor cu potențial deosebit.

Elevii de clasa a VIII-a care obțin media 10 la Evaluarea Națională, dar și cei de clasa a XII-a, care iau nota maximă la  Bacalaureat, vor primi,  din acest an, stimulente financiare din partea Guvernului, în semn de apreciere a performanțelor realizate.

Potrivit hotărârii adoptate de către Guvern, sumele acordate vor fi în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut punctaj maxim la Evaluarea Națională, respectiv 3000 de lei pentru Bacalaureat.

Anul acesta, sunt 137 de absolvenți de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea din iunie-iulie și 497 de absolvenți de clasa a VIII-a care au finalizat cu media 10.

Susținerea tinerilor capabili de performanțe școlare înalte este un obiectiv al politicilor educaționale promovate de către Guvern, în acord cu Programul de Guvernare, din anul 2017-2020.   Acesta prevede măsuri pentru dezvoltarea și implementarea programelor de stimulare a performanței adresate elevilor cu potențial deosebit. Din categoria acestora fac parte și elevii care obțin media generală 10 la examenele naționale de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial și liceal.

Redactor: Lavinia Barbu