Prokineto, o șansă pentru studenți

160 de studenți ai Universității Ovidius participă la stagii de pregătire în unități medicale și de recuperare din județul Constanța. Este vorba despre studenții de la specializarea kinetoterapie, atât de la Facultatea de Educație și Sport cât și de la Medicină. Totul este posibil grație proiectului ,,Prokineto” care are o valoare de 1,6 milioane de lei și are o durată de 5 luni.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3k-tN2l5Rxo[/youtube]

Formarea unor buni specialiști nu se poate realiza fără un program bine stabilit de practică. 160 de studenți și masteranzi ai Universității Ovidius au posibilitatea să interacționeze cu pacienții din centrele de recuperare din județul Constanța.

Proiectul ,,Prokineto” îi trece practic pe studenți, pentru o perioadă, de pe băncile universității, direct în mediul de lucru pentru care se pregătesc.

În acest program, studenții pot face practică la Sanatoriile Balneare Techirghiol și Mangalia, cât și la o clinică privată. Unii dintre ei, chiar au început stagiile.

Proiectul vine să creeze un mediu asemănător universităților occidentale.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, are o valoare de aproximativ 1.6 milioane de lei și va fi derulat pe o perioadă de 5 luni.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *