Profesorii de la Virgil Madgearu vor să filtreze articolele de presă

Tensiunile din consiliul profesoral al liceului  Virgil Madgearu, din Constanța, au ajuns într-un punct critic și amenință să afecteze inclusiv actul educațional. Spunem asta pentru că situația se agraveaza pe zi ce trece. Dacă zilele trecute, directoarea școlii a solicitat prezența presei la ultima ședință a consiliului profesoral, pentru a se vedea cum decurge o astfel de ședință la liceului respectiv, nu a întârziat să apară și reacția colegilor.

Camelia Isabela Marcu, director al liceului Virgil Madgearu, acuză conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa că încearcă demiterea sa, deşi ocupă postul în urma câştigării concursului de anul trecut. Nici colegii profesori nu susțin actuala conducere. Pe deoparte e firesc, dat fiind că la concursul respectiv au participat mai mulți dintre ei, iar pe de altă parte, noua directoare a luat câteva măsuri care nu prea le-au căzut bine. Câteva exemple ar fi comercializarea de produse cosmetice în incinta unității sau interzicerea fumatului. La ședința de miercuri, pentru mai multă transparență, directoarea a solicitat prezența presei. Din nou profesorii s-au declarat nemulțumiți și au făcut un ditamai tărăboiul, deranjați de prezența microfoanelor și camerelor de filmat. Ba au mai și îmbrâncit un jurnalist, din aceleași motive. Și, așa cum era de așteptat, au lansat și un comunicat de presă prin care își exprimă dorința de a nu fi publicate materiale în mass media.

”Consiliul profesoral al Liceului Virgil Madgear ua decis să urmeze calea instituțională, legală, de rezolvare a acestui conflict, iar până la formularea punctelor de vedere ale organelor ierarhice informate își rezervă dreptul de a nu publica în presă aspectele a căror soluționare este așteptată din partea acestora”, au precizat, printre altele, membrii consiliului într-un comunicat.

Au uitat, însă, un lucru: fiind profesori, adică funcționari publici, nu își pot rezerva nici un drept, cu atât mai puțin unul legat de publicarea în presă. În continuare, așteptăm terminarea acestui conflict, pentru a nu afecta calitatea actului educațional.

Redactor: Daniel Albu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *