Nereguli în bucătăria unui restaurant de 3 stele

Restaurantul  unui hotel de 3 stele din stațiunea Mamaia a fost amendat cu 5.000 de lei, în urma  neregulilor găsite de CJPC în bucătărie. Oamenii legii au depistat zeci de kilograme de alimente expirate sau fără termen de valabilitate.

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor au efectuat, joi, mai multe controale în stațiunea Mamaia. Potrivit reprezentanților instituției, au fost unele locații unde nu s-au găsit abateri de la legislație, însă au fost altele care au ignorat respectarea acestor norme impuse în alimentația publică și nu numai. Un exemplu ar fi hotelul Florida.  Inspectorii  nu au identificat nici o problemă  privind spațiile de cazare oferite turiștilor, însă au constatat deficiențe  în bucătăria restaurantului.  Reprezentanții OPC au găsit în frigiderele și congelatoarele unității peste 40 de kilograme de alimente expirate sau fără termen de valabilitate. Printre acestea se pot  enumera: 13 kg de pulpă de vită, 3,5 kg de cârnați, 5 kg de smântână, 1 kg de ceafă de porc și 4 kg de pui grill. Dacă inspectorii de la Protecția Consumatorului nu ar fi intervenit, alimentele ar fi putut ajunge în farfuriile turiștilor.  În urma depistării acestor nereguli,  conducerea unității a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei și două avertismente, unul pentru alergeni și celălalt pentru prestări servicii necorespunzătoare, după cum au confirmat inspectorii CJPC.

Redactor: Lavinia Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *