Mapamond (18.05.2017)

Un cameraman a văzut moartea cu ochii în orașul sirian Mosul, devastat de război. În timp ce se afla lângă un vehicul militar și discuta cu colegii săi, un glonț i-a trecut prin față, la câțiva milimetrii, în dreptul inimii. Jurnalistul Ammar Alwaely filma într-o zonă afectată de război, când un lunetist al Statului Islamic a vrut să-l ucidă, după cum precizează Daily Star. Un alt cameraman, care tocmai îl filma, a surprins toată scena. În filmare, se poate observa cum un glonț a trecut fulgerător prin dreptul inimii jurnalistului irakian. Imediat, acesta s-a aruncat la pământ, pentru a se adăposti și a scăpat doar cu o sperietură zdravănă.

O serie de explozii „aproape simultane” la şantierele navale din Cartagena de Indias, pe coasta caraibiană a Columbiei, au făcut miercuri patru morţi şi 22 de răniţi, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.  „Au fost trei explozii, dintre care două în acelaşi loc”, a explicat purtătoarea de cuvânt a serviciului de pompieri din acest oraş care a precizat că incidentele au avut loc la şantierul naval columbian Cotecmar şi la cel american Astivik.  Incendiile provocate de aceste explozii „se află deja sub control”, a adăugat sursa.  A fost deschisă o anchetă pentru a stabili „dacă este vorba despre un acccident sau un atentat”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei locale.

Circa 18 persoane au fost rănite joi, când un autobuz ce transporta turiști ruși s-a răsturnat pe o autostradă din sud-vestul Turciei, informează agenția turcă Dogan. Vehiculul, ce se deplasa de la Bodrum către Pamukkale, s-a răsturnat în regiunea turcă Yaylasöğüt. Circa 18 oameni au fost răniți, inclusiv doi pasageri de origine turcă. La fața locului au ajuns medicii și polițiștii. Răniții au fost transportați la spitalele din apropiere. O anchetă va stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Vizualizări: 78