Locul I la concursul NASA

România are cu ce se mândrii în țară și peste hotare. Avem tineri frumoși, inteligenți și creativi. Un grup format din 9 elevi, proveniți de la 3 licee constănțene, au dat pe spate NASA, câștingând marele premiu în cadrul competiției anuale de design științific spațial.

În perioada 27-31 iulie s-a desfășurat în Florida,SUA la Kennedy Space Center, concursul International Space Settlement Design Competition. Au participat echipe de elevi de pe fiecare continent, însumând 240 de concurenți.

Elevii constănțeni, în număr de 9, coordonați de profesorul de fizică Păraru Ion, au fost grupați în echipe multinaționale denumite ”companii”. Compania elevilor noștri s-a numit Grumbo Aerospace. Alături românii noștrii au lucrat elevi proveniți din India, China și SUA. Timp de 2 zile aceștia au proiectat o stație pe Venus in vederea colonizării acestei planete potrivnice vieții.

Elevii români au îngenuchiat America prin dezvoltarea unei tehnologii inovatoare suținută de fiecare prin studiu individual, devotament, idei creative si cunoștințe acumulate extrașcolar.

Reporter: Ramona-Mary Manea ; Imagine: Adrian Florea