Investiții de amploare la Năvodari

Modul în care se face turism în nordul litoralului demonstrează că investițiile și implicarea administrației locale merg mână în mână. Așa se face că la Năvodari dezvoltarea stațiunii se vede cu ochiul liber. Drumul ce leagă orașul de Mamaia a fost lărgit la patru benzi, iar în curând turiștii vor avea la dispoziție un imens aqua park acoperit.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=u5B2D8ejjaU[/youtube]

Anul trecut Năvodari devenea staţiune balneo-climaterică în urma eforturilor depuse de administrația locală. Era unul din planurile mai vechi ale primarului Nicolae Matei, care prin interesul acordat investitorilor a reușit să schimbe fața orașului. Alături de investiţiile private masive în unităţi de cazare, agrement şi servicii, Primăria Năvodari a ţinut pasul dezvoltării, deschizând oraşul-staţiune către turismul de calitate.
Iar, modernizarea nu s-a oprit aici. Unul din proiectele câștigate pe fonduri europene a permis modificarea drumului ce leagă stațiunea Mamaia de Năvodari, de la două benzi la patru. Lărgirea este aproape încheiată, astfel că turiștii pot ajunge de la un capăt la altul mult mai ușor. Acum se mai lucrează la finalizarea asfaltării, la marcarea trecerilor de pietoni, la amplasarea sensurilor giratorii, la pistele pentru biciclisti și pasarelele pietonale. Și drumul dinspre Ovidiu este modernizat, iar de anul viitor turiștii vor ajunge in nordul litoralului direct de pe autostradă. Orașul Năvodari va fi conectat la A4 printr-o şosea de patru benzi.

Alte investiții vizează modalitățile de distracție ale turiștilor. În curând, cei care aleg stațiunea Năvodari vor avea la dispoziție un imens aqua park acoperit, primul de acest gen de pe litoral. Centrul de agrement se construieşte în actuala tabără de copii şi va cuprinde bazine interioare acoperite, bazin exterior, două terenuri de tenis cu suprafaţă de joc cu zgură şi un teren de minifotbal cu gazon sintetic. Clădirile aferente vor găzdui, printre altele, saloane de chinetoterapie, echipamente wellness, sală de cromoterapie, saună, sală de fitness, spaţiu pentru cursuri teoretice de scubadiving, sală de aerobic și vestiare.

Turiștii se vor putea plimba de-a lungul Mării Negre, până la Hanul Piraţilor pe o alee de promenadă. Cei 4 km vor fi pavați cu dale din granit li pe alocuri vor exista foişoare de observaţie pentru cei pasionați de fotografierea peisajului Mării Negre. Promenada este prevăzută cu 2 ronduri cu fântâni arteziene, 600 de lampadare alimentate cu energie electrică din care aproximativ 300 vor utiliza energie solară și 600 de bănci pe care turiștii se vor putea relaxa în voie.

Redactor: George Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *