Importanţa unui medic de familie le-a fost explicată rromilor din Cernavodă

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d6jZsXkGOoQ[/youtube]Casa de cultură ID Chirescu a găzduit un seminar pe teme medicale susţinut de o echipă de medici din Cernavodă, specializaţi în medicina de familie. Aceasta acţiune face parte din amplul program demarat la Cernavodă de Agenţia naţională pentru romi, care vizează îmbunătăţirea vieţii membrilor comunităţii de rromi din localitate. Discuţiile au avut ca scop informarea celor prezenţi asupra avantajelor care pot apărea odată cu înscrierea pe listele unor medici de familie. De asemenea medicii le-au prezentat celor din sală şi modificarile anuale care apar la  pachetul de bază al serviciilor medicale de care dispune orice persoană.

Acest seminar s-a dovedit a fi util pentru mulţi dintre cei prezenţi la eveniment, mai ales că în sala au existat şi câteva persoane care până acum nu au fost luate în evidenţă de un medic de familie.

În urmă cu câteva săptămâni la Cernavodă a avut loc lansarea oficială a proiectului Sănătate înainte de toate, cofinanţat de agenţia naţională pentru rromi. În urma acestui proiect 374 de persoane de etnie rromă cu posibilităţi materiale reduse au beneficiat de analize medicale gratuite. Valoarea totală a proiectului este de peste 41 de mii de lei, 90% din suma fiind asigurată de agenţia naţională pentru rromi iar 10% din bugetul local al oraşului Cernavodă.

Reporter: Roxana Oprea ; Imagine: Valentin Babusca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *