Expoziție de pictură la Medgidia

În acest weekend, la Medgidia, a avut loc vernisajul expoziției, celei de-a paisprezecea ediții a taberei de creație ”Lucian Grigorescu”. La eveniment au fost prezenți artiști naționali și internaționali dar și oficialități publice locale și județene ce au vorbit despre importanța atingerii obiectivelor culturale.

O inițiativă inedită în România, Tabăra Internațională de Pictură ”Lucian Grigorescu” de la Medgidia, reprezintă un proiect cultural important pentru regiunea Dobrogei.

Cei 14 artiști au ”atacat” același mediu, încercând cu ajutorul picturii să descrie diferite simboluri și să redea ținutul Dobrogean,lumina Deltei Dunării precum și atmosfera locurilor vizitate.

Alături de cei 14 pictori la eveniment a fost prezentă și Alice Dumitrescu, cunoscut critic de artă de sorginte constănțeană ce a participat la decernarea premiilor.

Fiecare artist a descris prin tabloul realizat stările, trăirile și sentimentele provocate de farmecul Deltei Dunării și restul ținutului dobrogean. Operele de artă vor rămâne în patrimoniul municipiului Medgidia iar această tabără de pictură reprezintă un pas important în păstrarea caracterului multicultural al artei în întreg județul Constanța.

Redactor: Ramona Mary Manea ; Imagine:Adrian Florea