Dependența de droguri
La 12 ani a luat prima doză de droguri, iar de atunci viata lui s-a transformat într-un cosmar atât pentru el cât și pentru cei din jurul lui. Ce face diferenţa dintre consumul de substanțe cu efect halucinogen și dependență? Care este picătura care umple paharul? Răspunsurile le aflați din reportajul următor.
Dependența de alcool și droguri a devenit un fenomen extrem de des întâlnit în societatea noastră. Pentru unii dintre noi, alcoolul și drogurile reprezintă un subiect tabuu, pentru alții un subiect nociv care poate fi ușor înlăturat. Pentru dependenți, însă, reprezintă un mod de a trăi.
Teribilismul caracteristic adolescenţilor şi anturajul, pe acestea două le specifică un tânăr de 20 de ani din Constanţa, atunci când rememorează experienţa sa cu drogurile. Acestea aproape i-au distrus viaţa. Le-a descoperit în adolescenţă şi a încercat, pe rând, heroina, cocaina, marijuana, dar şi etnobotanicele.
A crescut într-o familie fără lipsuri, care i-a oferit tot ce-și putea dori, dar anumite lucruri l-au împins către consum și mai apoi către dependență.
La centru de recuperare a ajuns pentru că și-a dat seama de câtă suferință a provocat familiei.
Șansele tânărului de reabilitare cresc pe zi ce trece.
Tânărul din imagine ne-a împărtăşeşit din experienţa sa, tocmai pentru a transmite un mesaj tinerilor dependenți de droguri.
Dependența de droguri este o boală cronică a creierului, care afectează consumatorul atat psihic cât și fizic. Multe din persoanele care incep sa consume devin dependente. Este o problemă în continuă creștere în România.
Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea