Delfinoterapie la Constanța

Vești bune vin de la Delfinariul din Constanța. Instituția a făcut primul pas către un alt gen de activitate: delfinoterapia. Beneficiarii acestor sesiuni cu delfinii vor fi copiii cu dizabilități, în special cei cu afecțiuni psihice.

Complexul Muzeal De Științe ale Naturii, a demarat în această toamnă un proiect științific de supraveghere și aflarea capacității de înțelegere a delfinilor supuși terapiei asistate, sau mai bine zis delfinoterapie, sub atenta coordonare a Consiliului  științific din cadrul complexului.

Etapa de simulare a proiectului a avut loc la începutul lunii septembrie.

Potrivit Directorului Delfinariului, Adrian Bîlbă, terapia este eficientă pentru copiii cu autism.

După terapia cu delfini, copilul cu probleme speciale va învăța mai repede, astfel că, în doar câteva luni va reuşi să facă achiziţii psiho-motorii care în mod normal s-ar fi dezvoltat într-un an de zile. Totodată, conducerea Delfinariului,pregătește dezvoltarea unui proiect de tarifare a unor astfel de acțiuni. Terapia cu delfini este o formă de comunicare nonverbală, este o întărire naturală, imediată și oferă motivaţie pentru exersarea tuturor abilităţilor. De asemenea, este deosebit de utilă datorită faptului că cea mai mare parte se datorează laturii sale nonverbale. Delfinoterapia este experimentată cu succes de ani buni în țări precum Spania sau Turcia, acolo  unde copiii pot înota alături de delfin.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *