Cei mai buni actori de pe scena teatrului românesc au fost premiaţi la gala UNITER

gala UNITERÎn sala Teatrului Naţional ,,Vasile Alecsandri” din Iaşi şi-au dat întâlnire 700 de oameni de cultură, artişti, afacerişti şi politicieni. Invitatul de onoare al galei UNITER de la Iaşi a fost Principele Nicolae. Timp de trei ore, cei mai buni actori ai ţării au fost premiaţi pentru talentul, imaginaţia şi naturaleţea de care dau dovadă atunci când sunt în faţa publicului. Premiul pentru debut a fost câştigat de Silvia Torok, pentru rolul Iris din ,,Fetiţa din bolul peştelui auriu”, de la Teatrul German de stat din Timişoara.

Doi ieşeni au fost răsplătiţi cu premii de excelenţă pentru întreaga activitate. Este vorba despre scenografa Axenti Marfa şi despre criticul de istorie teatrală Constantin Paiu.

Trofeul pentru cea mai bună scenografie a fost luat de Helmut Sturmer, pentru scenografia spectacolului ,,Două loturi”, de la Teatrul Naţional din Bucureşti. Iar premiul special pentru teatrul de păpuşi şi marionete i-a fost acordat lui Liviu Berehoi.

Cea de a 21-a ediţie a Galei UNITER a fost organizată de Consiliul Judeţean Iaşi şi televiziunea publică, iar costurile s-au ridicat la aproape un milion de lei. Întreaga listă a câştigătorilor poate fi văzută pe site-ul uniter.ro.

Redactor: Doina Sirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *