Ce întrebări să pui expertului tău financiar

Alegerea unui expert financiar care să te ajute să îți gestionezi banii și să atingi obiectivele financiare pe termen lung este o decizie importantă pe care trebuie să ți-o asumi. Trebuie să iei în considerare experiența pe care expertul financiar o are, ce calificări deține, ce servicii oferă, ce abordare financiară are, mai ales în privința unui împrumut rapid (Imprumut24.ro), și care este onorariul său.

Prima întrebare pe care trebuie să o pui este legată de experiența pe care o are în domeniu. Ce experiență aveți? Important de știut este de cât timp lucrează ca expert financiar, ce tip de muncă a efectuat pentru clienții săi și care este portofoliul care-i evidențiază munca.

Care este calificarea dumneavoastră? Aceasta ar fi o altă intrebare care subliniază expertiza în domeniu. Trebuie să te asiguri că ești pe urmele unui expert financiar care are experiență în asigurări, investiții și ieșirea la pensie. De aceea, este important să știi ce servicii oferă, dacă vinde produse financiare sau polițe de asigurări. Un lucru important pe care trebuie să îl iei în calcul este faptul că expertul financiar nu poate da sfaturi în privința investițiilor dacă nu are licență.

Care este abordarea dumneavoastră în privința finanțelor? Asigură-te că abordarea sa în ceea ce privește investițiile este în acord cu scopurile și obiectivele tale financiare. Abordarea nu trebuie să fie prea temătoare sau, din contră, prea agresivă.

Veți lucra cu mine individual sau aveți o echipă? Sunt și alți profesioniști care vă asistă? Dacă expertul tău financiar lucrează cu avocați, contabili și agenți de asigurări, care pun în funcțiune planurile sale, asigură-te că vei avea o listă cu numele și referințele lor.

Cum voi plăti pentru servicii? Unii experți financiare au o taxă pe oră sau un salariu lunar. Alții au o taxă sau un procent din ceea ce câștigă clientul. Care este onorariul și cât de mult voi plăti? Aceste costuri ar trebui să includă comisionul pe oră, taxă pentru gestionarea bunurilor și alte comisioane pe care le primește pe urma produselor pe care ți le vinde.

Poate cineva în afară de mine să beneficieze de serviciile expertului meu financiar? Dacă expertul tău financiar primește comisione de la alte companii, fii sigur că nu vor exista conflicte de interese. Mai mult, cere-i expertului tău financiar să stabilească un acord scris prin care să detalieze serviciile oferite.

Care este profilul clientului dumneavoastră? Cât de mulți clienți aveți în fiecare an? Limitând numărul de clienți pe care expertul tău financiar îi acceptă în fiecare an, expertul demonstrează abilitatea de a-i oferi ficărui client servicii personalizate. Identificând profilul ideal al clientului, și tu și expertul tău financiar veți afla dacă sunteți pe aceeași lungime de undă.

Este extrem de important pentru investitori să-și facă temele atunci când aleg un expert financiar. Un expert ar trebui să fie capabil să îți răspundă tuturor întrebărilor tale și să aibă răspunsuri detaliate, dar și un cod etic, în același timp.

Vizualizări: 120