Cazinoul și Acvariul, înghițite de valurile mării

In cel mult 50 de ani, Cazinoul, Acvariul şi faleza Constanţa, ar putea dispărea în valurile Mării Negre! Proiectul care are în vedere stoparea eroziunii costiere, este, în momentul de față, împotmolit la stadiul de proceduri şi hârtii.

Specialiştii care au gândit proiectul de reabilitare costieră şi de stopare a eroziunii ţărmului Mării Negre au ajuns la concluzia, că , în cel mult 50 de ani, Marea Neagra ar putea înghiți, Cazinoul, Acvariul Constanţa şi zona de promenadă.

În studiul efectuat de specialiști se precizează și că „Deteriorarea structurilor costiere existente şi retragerea liniei ţărmului poate duce la accidente şi pierderi de vieţi omeneşti”.

În mometul de față se lucrează la documente şi proceduri. Directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun nu s-a arătat prea optimist cu privire la data la care vor putea fi demarate lucrările.

„Stadiul proiectului pentru reabilitarea zonei costiere este în fază finală pentru a fi puse anunţurile de licitaţii pe SEAP… Lucrările probabil vor începe în 2018 – 2019, cu tot cu proiectare, însă depinde de cum vor fi procedurile, dacă vor fi contestaţii sau nu”, a declarat directorul ABADL.

Redactor: Ramona Caba