11 milioane de euro pentru falezele din sudul litoralului

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=QNJtZrgkCfI[/youtube]Anul trecut, municipalitatea din Mangalia îşi anunţa intenţia de a accesa fonduri europene pentru modernizarea falezei dintre oraş şi staţiunea Olimp. În urmă cu câteva zile, primăria Mangalia a primit acceptul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru demararea programelor.

Cele două proiecte, cu o valoare totală de 11 milioane de euro, vizează, pe de o parte, reabilitarea falezei cuprinsă între sediul GESS Mangalia şi intrarea în staţiunea Saturn, iar pe de altă parte, faleza dintre staţiunile Jupiter şi Olimp, pe lângă vilele speciale de la Neptun. În cel de-al doilea caz, lucrările vor fi îngreunate în zona staţiunii Venus.

Faleza dintre Mangalia şi Olimp va fi exclusiv una pietonală, cu o lungime de 9 kilometri. Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a anunţat că se va deplasa în scurt timp la Brăila, sediul Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, autoritate care stochează toate proiectele depuse în aria de competenţă, pentru a semna demararea lucrărilor.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *